#SundazedCrush: Georges Store

Atunci cand am ales lustra pentru camera de zi a proiectului #Unirii33, m-am oprit instant la o lustra cu “petale”, forma organica si materialul usor m-au cucerit instant. Modelul pe care l-am ales a fost cel de la Opjet Paris, insa la cateva saptamani dupa, am gasit pe Instagram o imagine cu un model similar dar mai fin, mai elegant. O parte din mine era nervoasa ca nu am gasit acel model mai devreme, noroc ca bugetul m-a trezit la realitate.

Cei eleganti si fini, erau cei de la Georges Store, cu a lor Pale, pe care ii urmaresc de atunci, si pentru ca inca mai am acel instinct sa schimb lustra de la Opjet Paris cu cea a lor m-am gandit sa scriu despre ei.

georges-store_home_02.jpeg

Georges este povestea unei femei curioase.

Designerului Mylène Niedzialkowski, ii place sa se amestece cu toate materialele, de la cele mai flexibile la cele mai recalcitrante, pentru a crea obiecte cu un farmec deosebit. Inca din copilarie, Mylene nu a fost straina cu ideea de redecorare, fiind nevoita sa se mute de cel putin 15 ori impreuna cu familia sa. Prin latura ei nomada are credinta ca ca orinde aterizeaza va crea un univers familiar care poate fi readaptat. Ea isi propune sa creeze obiecte modulare, usoare si usor de transportat. Obiecte unice care ar putea ajuta la reinventarea continua a interiorului ei. In 2010, Georges este gata sa vada lumina zilei.

Georges este un spatiu de libertate si experimentare, de finete si contraste. Este un spatiu impregnat de culori arse de soare si forme organice, dar este inspirat si din arhitectura brutalista si energia orasului. Un spatiu in care lucrarea manuala este steaua, unde surpriza si neregularitatea sunt binevenite. Este, de asemenea, un spatiu in care se incearca intotdeauna sa profite de resursele locale și de materialele naturale. Obiectele propuse aici, toate proiectate de Mylène, sunt realizate de mainile experte si poetice ale echipei Georges, in atelierul sau din Méritein (sud-vestul Franței).

Pe eshop-ul lor se gasesc 28 de produse din 4 categorii, obiecte de iluminat, obiecte, the bedroom si scents. Mi-a fost greu sa aleg, dar am ales 4 produse despre care sa va povestesc.

89.jpeg

Varianta pretioasa a lustrei iconice Pale a lui Georges prin asocierea elementului de „bijuterie” - alama si tesatura, intr-o suspensie florala si aerisita. Cu simplitatea unei petale in forma de picatura, Pale adauga un tribut ventilatoarelor de tavan retro. Aceasta lumina suspendata se joaca subtil cu lumina, difuzand o lumina moale in camera si jocul delicat de umbre pe tavan. Cercurile sale din alama ii confera un diametru complet (petalele nu vor cadea in timp) si pot fi reglabile pentru o versiune mai contemporana.

107.jpeg

Dame Jeanne

Ideea din spatele Dame Jeanne a fost sa ofere o privire proaspata asupra unui obiect traditional si artizanal, pentru a reinterpreta volumul acestuia folosind diferite materiale.

Greutatea sticlei a fost inlocuita de usurinta textilului. Iar, firele flexibile sunt astfel impletite sa restabileasca delicat volumul original.

110.jpeg

Patul de la Georges este o piesa centrala cu 4 picioare falnice, fabricat din stejar solid dintr-o padure franceza gestionata ecologic. Vine in 2 dimensiuni 90x200 cm si 140x200 cm.

23.jpeg

Piperul negru, Chaï si Fumoir sunt expresiile olfactive ale universului unic al lui Georges. La fel ca celelalte doua lumanari parfumate ale lui Georges, Fumoir se joaca cu masculin-feminin si va crea o atmosfera invaluitoare in toate camerele casei. Fabricata din ceara de rapita franceza organica si extracte de parfum Grasse, aceasta lumanare este adapostita intr-o cutie din lemn ars, ceea ce o face un obiect decorativ in sine.

Va las sa ii descoperiti si sper ca voi mai avea cu cine sa impartasesc acest crush.

Adina

Bringing sunshine, one design project at a time ☀️

Previous
Previous

Culori linistitoare pentru casa ta

Next
Next

Happy 1st