Proiect #Unirii 33. Partea 3

A trecut o luna de cand v-am promis ca va povestesc despre finisajele alese pentru proiectul #Unirii33, time managementul meu nu sta foarte bine si sper sa treceti cu vederea intarzierea.

Pentru partea de finisaje am avut de ales placile de ceramica, tencuiala de pereti, reconditionarea parchetului si a usilor. In mod evident pastrarea parchetului a fost naturala, nu aveam cum sa nu il pastrez, un parchet original chevron din lemn de fag, care dupa ce a fost raschetat a primit o culoarea atat de calda si naturala incat nu a mai avut nevoie decat de chituire si de 2 maini de lac incolor pe baza de apa pentru protectie.

A doua decizie privind finisajele a fost luata pentru alegerea culorilor pentru pereti, stiam ca vreau sa scap de calcarul si ca vreau un albastru pentru peretii de accent inca de cand am intrat in apartament prima data. Am cochetat si cu ideea de a aduce si niste nuante mai inchise, dar pentru ca apartamentul este pozitionat pe Nord, as fi intunecat destul de mult, lucru pe care nici eu si nici beneficiarele nu si-l doreau. Culorile castigatoare au fost Blue Verditer si Pale Chine Blue de la Little Greene, vopseluri pe care le-am achizitionat de la Diagram Paints. Pentru albul de pe tavane si pereti am folosit Oskar. Am preferat sa investesc in culoarea speciala putin mai mult, lucru pe care il recomand celor care isi doresc o culoare speciala. Pe ultima suta de metri am mai integrat o culoare (Seattle Mist de la Benjamin Moore) pe care o aveam si ar fi trebuit sa o arunc, dar a ajuns pe peretele de hol unde am pozitionat oglinda.

A urmat alegerea placilor de ceramica pentru bucatarie si baie, proces care a durat ceva mai mult, pentru ca am depins de mobila de bucatarie. In propunerea initiala am ales gresia si faianta in tonuri de gri mai inchise avand fronturile corpurilor de bucatarie albe si blat de lemn deschis, insa beneficiarele au vrut sa vada live optiunile de la IKEA pentru decizia finala. Pentru ca le-a incantat fronturile gri am decis ca sa mergem pe tonuri mai deschise pentru gresie si faianta. Furnizorul cu care am lucrat pentru proiect a fost Edil Italy din Focsani, faianta aleasa a fost una in stil metro tile ceva mai lunga, nerectificata si cu un aspect usor in valuri iar pentru gresie am ales placi mari cu finisaj mat si cu un aspect natural-imperfect. Tot de la Edil Italy am luat si plintele din lemn alb care au facut o diferenta mare in tot aspectul casei.

Am lasat la sfarsit vopsirea usilor originale, care chiar daca nu sunt perfecte am vrut sa le pastrez pentru ca dau acel element de unicitate. Le-am vopsit tot cu Little Greene, Flint, un alb foarte soft care in contrast cu Blue Verditer e senzational. Vreau doar sa mentionez ca de vopsitorie m-am ocupat eu, eram putin in criza de timp, nu e mana de meserias, dar nici nu se vede asta, nu?

Cam asta a fost in mare despre finisajele pentru #Unirii33. Daca aveti intrebari sau alte curiozitati imi puteti lasa un mesaj oricand si va raspund cu drag. Va urma si partea 4, in care probabil va voi povesti despre mobilarea bucatariei si va voi arata si cum a iesit.

Multumesc pentru atentie si va las sa va intoarceti la aceasta zi cu soare.

xx

Adina

Bringing sunshine, one design project at a time ☀️

Previous
Previous

#SundazedRecipe: Tarta Rustica

Next
Next

Cum a fost la Color Trace?